dissabte, 24 de desembre del 2011

Ja està aquí la reforma laboral del PP, molt pitxor d'el que creiem, i no t’has adonat.

El president del govern Mariano Rajoy va dir en el Congrés dels diputats que les reunions entre els sindicats i la patronal estan molt pròximes i que si no hi ha acord legislarà. Tambe va dir que en el acord s'ha incloure almenys les següents matèries: ultra-activitat, flexibilitat interna, despenjament salarial i absentisme laboral.

A continuació trobareu un resum i explicació de les mesures que ens faran posar els pels de punta:
  • Ultra-activitat. Eliminar la ultra-ctivitat significa que quan venci el conveni ens quedem sense conveni. Si ens quedem sense conveni, ens quedem sense taules salarials i sense qualsevol altre avantatge que pugui tenir, com mes vacances, dies d'assumptes propis, complement fins al 100% en les baixes, etc. etc. La gran majoria de convenis tenen durada de entre 1 i 3 anys. Per descomptat, des d'ara seran tots de un any, si és que se signa nou conveni...
  • Flexibilitat interna. Això és facilitar els canvis de categoria i els trasllats forçosos. Fins a ara no estava permès el canvi a funcions inferiors excepte de forma temporal i per necessitats peremptòries i sempre mantenint el salari anterior. Els trasllats eren per unes raons concretes, no per qualsevol raó, i davant el mateix es podia rescindir el contracte cobrant indemnització de 20 dies per any i tenint dret a atur. Doncs tot això fora i acceptes el que et diuen o al carrer amb les mans buides.
  • Despenjament salarial. Abans de la reforma laboral del 2010 era gairebé impossible. Després de la reforma és possible, però només mentre duri el conveni i si hi signen els delegats. Ara el que volen fer es que per qualsevol causa sigui possible baixar els sous sense límit temporal, mentre que se suposi que vagin malament les coses.
  • Absentisme laboral. El PP vol donar a les mútues la capacitat de donar l'alta en malalties comunes i accidents no professionals. O almenys que si el treballador es nega a sotmetre's als tractaments i proves de la mútua, com fins a ara pot fer, l'alta sigui automàtica.
  • Passar els Tècnics i Comandaments, Professionals i Directius a Personal de Alta Direcció: En conseqüència no tindríem conveni i estaríem fora de la Negociació Col·lectiva. A la practica això significaria que aquest col·lectiu no tindria conveni , el seu sou seria decidit per la empresa, no tindria  horari i el  podrien acomiadar sense drets i sense previ avis. Serveixi com exemple que la indemnització prevista en l'article 11.1 del RD 1382/1985 es de set (7) dies de treball per any treballat amb un màxim de sis mensualitats i computats des que va iniciar la relació laboral d'alta direcció (o sigui que perdríem els drets anteriors), i la indemnització tributaria IRPF en la seva totalitat. El mes greu, es que la Jurisdicció competent per els litigis entre empresa i alta direcció seria la Jurisdicció Civil, o en seu cas, la Jurisdicció mercantil en els partits judicials en els que hi hagi.
El de la ultra-activitat ho vendran com un avantatge per als treballadors que no tenen conveni des de fa anys, perquè se suposa que al cap d'un temps sense el mateix decidirà un àrbitre. Qui nomena i qui són els àrbitres?.
La flexibilitat i el despenjament els volen vendre dient que pitjor seria l'acomiadament i l'absentisme com un gran avantatge per a la SS. Ja que volen justificar-lo dient que la culpa es dels treballadors que defrauden i s'obstinen en posar-se de baixa en vegada treballar.  
El passar treballadors a personal de Alta Direcció, ho vendran com una avantatge però mireu, mireu les conseqüències.
Ningú sembla haver-se adonat del que significa tot això i a qui s'ha adonat no ho interessa comentar-lo. Per descomptat, els mitjans de "comunicació" han citat l'assumpte, però se'ls ha oblidat parlar sobre les seves conseqüències nefastes per a tots els treballadors sense excepció.
En resum. Que el mètode de reduir l'atur serà obvi, mes precarietat, menys conciliació, mes treballar i sous mes baixos per que les empreses tinguin mes beneficis.
Direu que som ALARMISTES? Però ja ho veure-ho a finals de gener.

Aquest article és solament una especulació ja que no hi res oficial però quan ho publiqui el govern del PP  ja farem un resum.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada